Episodul 5. Surorile Williams au fost suspectate de blat în confruntările directe » Tatăl sportivelor ar fi trucat meciurile

Tipsterii Pariori.ro prezintă mai multe povești din istoria sportului mondial în care echipe, oficiali sau sportivi au avut legătură, au fost suspectați, acuzați sau condamnați pentru dueluri trucate. 

Pe lângă impactul media pe care un scenariu în care două surori ajung să se lupte în turnee de interes mondial, povestea – mai exact începutul acesteia – celor două sportive are și un episod destul de cenușiu.

În martie 2001, la Indian Wells, surorile Williams au fost ținta unui scandal privind meciurile trucate. Scandalul s-a concentrat, mai exact, asupra lui Richard Williams, tatăl sportivelor, acuzat că ar fi regizat confruntările directe pentru diferite acțiuni pe piața pariurilor.

Atunci, Venus s-a retras cu câteva minute înaintea semifinalei contra Serenei, acuzând o accidentare.
Citește și: 

Când nu știi să faci blaturi » Suspendați pe viață în urma celor mai ridicole meciuri trucate din istorie

Mai multe voci l-au acuzat atunci pe tatăl celor două că e în spatele deciziei lui Venus și că, defapt, sportiva nu ar fi avut nimic.

Richard s-a apărat atunci invocând rasismul de care dă dovadă presa. Și că acest episod se naște numai ”din răutate și invidie”

”Cred că dacă era să decidă tata, n-ar fi fost o diferență așa de mare între noi. Adică Venus n-ar fi avut 4-1, era un 3-3. Sau, în orice caz, mai strâns. Deci mă-ndoiesc că ar fi făcut ceva”, declara, atunci, Serena.

Cu toate acuzațiile și suspiciunile, nu s-a demarat niciodată o anchetă, deși chiar
jurnaliști renumiți au venit cu probe care l-ar incrimina pe Richiard Williams.

Printre aceștia s-a numărat și reporterul celor de la ESPN, Jason Whitlock, care a publicat mai multe materiale în care surse din jurul familiei sportivelor vorbeau despre meciurile trucate dictate de părinte în mai multe turnee.

BBC și BuzzFeed anunțau în 2016 că în ultimul deceniu, ”16 sportive din top 50 au atras atenția comisiei de integritate și că se demarează o anchetă”, fără să specifice vreunei jucătoare.

0 comentarii. Scrie si tu!
CITEȘTE AICI: cele mai noi știri despre pariuri
COMPARAȚIE COTE - TOP EVENIMENTE AZI
Frankfurt - Leipzig: GG
Frankfurt - Leipzig: GG
1.72
Getafe - Celta Vigo: PSF X
Getafe - Celta Vigo: PSF X
Heerenveen - Sparta: 1 solist
Heerenveen - Sparta: 1 solist
1.49

Lasă un răspuns

Pentru a adauga un comentariu, trebuie sa fii logat!