Reclamele la pariuri interzise la TV pe timp de zi! Cum e afectat fotbalul românesc + când intră în vigoare decizia CNA

Anunț care ar putea avea efecte serioase pentru fotbalul românesc. Toate reclamele pentru pariuri sportive online vor fi difuzate de posturile TV numai după ora 23:00!

 

Înregistrează-te acum de pe acest link și primești un bonus de 1.500 de lei!

Cum în acest moment Liga 1 este sponsorizată de Betano, naționala României de Fortuna, iar Cupa României și Liga 2 de Casa Pariurilor, situația ar putea reprezenta o lovitură dură din punct de vedere financiar pentru fotbalul românesc. Agențiile de pariuri ar putea solicita renegocierea contractelor care ar putea duce la scăderea semnificativă a banilor încasați de LPF și FRF.

Conform Pagina de Media, CNA a luat această decizie deoarece ”prin difuzarea acestora la ore accesibile copiilor, au fost încălcate reglementările legale cu privire la protecția minorilor”. CNA a monitorizat mai multe canale care au difuzat reclame la pariuri online și a decis ca acestea să fie mutată după ora 23:00!

Obține acum un pariu FĂRĂ RISC de până la 300 de lei!

Cluburile pot fi sponsorizate în continuare

Un consultant de marketing care colaborează cu Liga Profesionistă de Fotbal, dar și cu mai multe echipe din Liga 1 a explicat pentru Pariori.ro ce înseamnă decizia CNA pentru cluburi: ”Televiziunile nu mai pot face reclamă la case de pariuri pe durata meciurilor, așa cum procedau până în momentul de față. În schimb, cluburile nu vor pierde bani din publicitatea vândută pentru panourile de la marginea terenului.

Casele de pariuri își pot face în continuare reclamă pe stadion, vizibilă la TV, dar și pe tricourile de joc. Nu știm încă dacă parteneriatul cu Betano va fi afectat. În acest moment meciurile încep cu un promo în care nu apare logo-ul agenției și nici nu se face un îndemn la pariat. Acesta apare în schimb în colțul din dreapta jos pe toată durata partidelor”.

”Minorii sunt foarte influențabili”

Radu Herjeu, membru titular al CNA, a explicat de ce Consiliul a luat această decizie: ”Am citit o știre ieri – un sportiv de la Iași care s-a sinucis pentru că a pierdut 3.000 de lei la păcănele. Iată se întâmplă astfel de lucruri, și nu era minor. Se întâmplă astfel de lucruri. Minorii sunt foarte influențabili. Și această idee că pot câștiga repede banii lor pariind 5 lei și vor câștiga 50 imediat, doar intrând pe net, e foarte tentantă pentru ei”.

CNA a decis să sesizeze autoritățile care au licențiat posturile din afara României, care nu intră în jurisdicția forului, Eurosport, National Geographic, TLC, Discovery.

Obține acum un pariu FĂRĂ RISC de până la 300 de lei!

 

Prevederile legale invocate de CNA:

  • Legea audiovizualului nr. 504/2002 cu modificările și completările ulterioare

Art. 39 (2) Difuzarea în serviciile de televiziune şi de radiodifuziune a programelor care pot afecta dezvoltarea fizică, mentală sau morală a minorilor se poate face numai dacă, prin alegerea intervalului orar de difuzare, prin codare sau ca efect al altor sisteme de acces condiţionat, se asigură faptul că minorii din zona de transmisie, în situaţii normale, nu pot auzi sau vedea emisiunile respective

  • Decizia CNA nr. 220 /2011 privind Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, cu modificările și completările ulterioare

Art. 12 (2) În lipsa unui sistem de acces condiţionat, difuzarea programelor prevăzute la alin. (1) se poate face numai în intervalul orar permis, potrivit clasificării programului în funcţie de conţinutul acestuia.

Art. 93 (1) Comunicările comerciale audiovizuale trebuie să respecte, indiferent de formă şi de durată, principiile de protecţie a minorului, de informare corectă a publicului, de respectare a demnităţii umane, de asigurare a unei concurenţe loiale şi să nu utilizeze practici comerciale incorecte, înşelătoare sau agresive, aşa cum ele sunt definite de Legea nr. 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comercianţilor în relaţia cu consumatorii şi armonizarea reglementărilor cu legislaţia europeană privind protecţia consumatorilor, cu modificările şi completările ulterioare.

 

0 comentarii. Scrie si tu!
CITEȘTE AICI: cele mai noi știri despre pariuri
COMPARAȚIE COTE - TOP EVENIMENTE AZI
Frankfurt - Leipzig: GG
Frankfurt - Leipzig: GG
1.72
Getafe - Celta Vigo: PSF X
Getafe - Celta Vigo: PSF X
Heerenveen - Sparta: 1 solist
Heerenveen - Sparta: 1 solist
1.49

Lasă un răspuns

Pentru a adauga un comentariu, trebuie sa fii logat!