Dicționar de pariuri sportive: cei mai uzuali termeni și explicația lor

Tipsterii Pariori.ro îți prezintă lucrurile elementare pe care trebuie să le cunoști înainte de a juca la pariuri.

 

1. Ce sunt cotele?

Cotele oferite de către casele de pariuri, indiferent de tipul pariului pentru care vrei să optezi, sunt valori atent alese de bookmakeri, în funcție de un cumul de criterii.  Pentru un pariu simplu, cu un singur eveniment, de exemplu, cota aleasă se va înmulți cu miza

ex: Real Madrid – Barcelona

  • 1 (victoria Realului) – 2.35
  • x (egal) – 3.20
  • 2 (victoria Barcelonei) – 2.40

 

Dacă mergi pe o victorie a gazdelor și pariezi 100 de lei, câștigul tău va fi de 235 de lei, ceea ce înseamnă un profit de 135 de lei.

2. Cum sunt stabilite cotele? (favorit vs outsider)

Casele de pariuri iau în calcul forma recentă a celor două echipe, poziția din clasament, valoarea loturilor, absenții, istoricul rezultatelor directe, golaverajul celor două formații, arbitrul partidei sau chiar starea vremii anunțată la ora meciului.

Bookmakerii analizează minuțios fiecare duel și putem observa că nu există diferențe categorice între cotele oferite de diferite case de pariuri pentru același eveniment.

Cotele oscilează și în funcție de cum se pariază: dacă mai mulți au mers pe o victorie a Realului, cota scade, în timp ce a Barcelonei va crește. Acest aspect îl putem observa până la fluierul de start al partidei, dar și la pariurile live, în funcție de evenimentele petrecute pe parcursul duelului. Cotele vor rămâne astfel într-un balans constant.

Prin urmare, favoritul unei partide depinde în primă instanță de bookmakeri, pentru ca mai apoi să fie influențat chiar de pariori, în funcție de selecțiile acestora și de evoluția partidei.

 

3. Mizele

Miza maximă și minimă depinde de politica fiecărei case de pariuri în parte.

Mai ales în ceea ce privește casele de pariuri online, unde sunt stabilite și limite maxime de depunere. Casele de pariuri terestre nu îți limitează neapărat miza, cât câștigul pe care îl poți încasa.

Ex: limita – 150.000 de lei

  • dacă joci un bilet cu 100 de lei cu o cotă de 15.000 vei obține un câștig de 150.000 de lei
  • dacă vei juca 75.000 pe o cotă 3.00, câștigul maxim este tot de 150.000 de lei, din cauza limitei stabilite de casă

 

Practic, nu merită să riști această sumă pe o cotă care îți triplează miza, pentru că ai posibilitatea ca maxim să o dublezi. 

 

4. Biletul zilei pe Pariori.ro 

Tipsterii Pariori.ro îți oferă zilnic cele mai bune selecții pe care le poți combina pe bilet zilei. De obicei este vorba de un pariu combinat, cu două-trei evenimente, cu o cotă totală între 2.00 – 3.00, pentru a reduce riscul și a spori șansele de câștig.

Pentru biletul zilei oferit de noi propunem o strategie de tip Martingale sau Fibonacci, ale căror explicații le puteți găsi în subsolul paginii principale.

5.  Cele mai uzuale tipuri de pariuri oferite de tipsterii noștri

 

Simple

1 – victoria gazdelor

x – egalitate

2 – victoria oaspeților

 

Șansă dublă

1x – gazdele sau remiză

x2 – oaspeții sau remiză

12 – una dintre cele două învinge

 

Over/Under – se referă la numărul total de goluri marcate în partidă, stabilite de o limită (peste 2, peste 3, peste 4, etc.)

GG – ambele echipe înscriu

NG – înscrie o echipă sau niciuna

 

 

0 comentarii. Scrie si tu!
CITEȘTE AICI: cele mai noi știri despre pariuri
COMPARAȚIE COTE - TOP EVENIMENTE AZI
Frankfurt - Leipzig: GG
Frankfurt - Leipzig: GG
1.72
Getafe - Celta Vigo: PSF X
Getafe - Celta Vigo: PSF X
Heerenveen - Sparta: 1 solist
Heerenveen - Sparta: 1 solist
1.49

Lasă un răspuns

Pentru a adauga un comentariu, trebuie sa fii logat!