9 greșeli de pariere pe care pariorii începători nu le sesizează

Vrei să pariezi, dar ți-e teamă că o să ajungi să pierzi prea mulți bani? Tipsterii Pariori.ro vin în ajutorul începătorilor. Am stabilit o listă cu 10 greșeli pe care orice parior fără experiență le comite și de care trebuie să vă feriți pentru a face primii pași spre profit.

Gestionarea proastă a bugetului

Un parior aflat la început de drum trebuie să stabilească din start pe ce buget se bazează. Mulți sar peste acest pas și ajună să piardă mai mulți bani decât își permit. E important să îți setezi o limită și să riști numai sume pe care le poți pierde. Altfel poți ajunge rapid să pariezi tot salariul și să acumulezi datorie după datorie. Pe lângă bugetul total ar trebui să îți impui și limite pentru fiecare pariu în parte. Jucând all-in poți pierde rapid tot bugetul și poți fi tentat să încarci din nou contul cu bani pe care nu îți permiți să îi pierzi.

 

Joci la recuperare

Ideea pe care orice parior trebuie să o înțeleagă este că nu poate câștiga mereu. Și pariorii profesioniști pierd, așa că nu trebuie să îți faci griji dacă ai pierdut un bilet sau dacă ai o serie negativă. Trebuie să îți menții luciditatea pentru că în joc sunt banii pentru care ai muncit și nu are sens să îi pierzi din cauza unui impuls. Pariurile trebuie tratate ca pe un maraton, nu un sprint. Ai pierdut? E ok, încearcă să vezi unde ai greșit, dacă ai greșit. Nu mereu e vina ta atunci când pierzi un pariu. Fiecare pariu plasat trebuie să fie rezultatul unei analize amănunțite. Nu încerca să îți recuperezi imediat banii de pe un bilet pierdut. Riști să mizezi pe un eveniment despre care nu ai informații și să pierzi și mai mulți bani.

 

Ai așteptări nerealiste

Te-ai apucat de pariuri ca să te îmbogățești? Atunci mai bine îți bagi banii înapoi în portofel. Biletele câștigătoare cu sume fabuloase și numai 2 lei mizați sunt de cele mai multe ori rezultatul norocului. Pariorii profesioniști nu caută succesul financiar imediat, ci unul pe termen lung. Pe măsură ce acumulezi experiență, profitul tău lunar va continua să crească. Astfel poți avea un venit suplimentar constant.

 

Cazi în capcana escrocilor

Internetul e plin de site-uri și de pagini de facebook care susțin că îți oferă ”meciuri trucate 100%”. Desigur, totul în schimbul unei anumite sume de bani. Totul este însă o păcăleală. Blaturile există, însă de cele mai multe ori aflăm de ele după desfășurarea partidei. Tipsterii profesioniști nu o să îți spună niciodată despre un anumit pariu că este 100% sigur și nici nu te vor îndemna să pariezi banii pe care nu îți permiți să îi pierzi. Cei care îți fac asta vor doar să obțină bani de la tine. Dacă pariul pe meciul ”trucat 100%” va fi necâștigător, atunci ți se va spune că s-a schimbat totul în ultimul moment și jucătorii au pariat altceva. Încearcă să nu cazi în capcanele escrocilor și, dacă alegi să cumperi ponturi, apelează la tipsteri care au o reputație bună.

 

Nu analizezi meciurile

Casa câștigă întotdeauna. E un clișeu, însă este și realitatea. Bookmakerii calculează cotele în așa fel încât casele de pariuri să aibă profit indiferent de rezultatul unui meci. Important este să nu te lași influențat de ele. Nu toate cotele mici sunt câștigătoare. Indiferent de sport sau de tipul de pariu, o cotă de 1.30 nu garantează câștigul. Pentru a-ți mări șansele de succes trebuie să analizezi evenimentele pe care pariezi. Urmărește meciuri, citește ziare, caută mereu informații înainte să pariezi. Orice aspect poate influența desfășurarea unei partide, fie că vorbim de accidentări, vreme, formă sau de alte schimbări importante.

 

Pariezi doar pe favorite

Altă greșeală pe care o fac începătorii este să parieze constant pe echipele favorite. Sigur, sunt echipe care câștigă foarte multe meciuri, însă și Barcelona, PSG, Juventus sau Bayern se încurcă. De cele mai multe ori cotele pentru victorie sunt foarte mici, astfel că pariorii sunt tentați să pună pe bilet foarte multe meciuri pentru a-și mări câștigul. E greu ca toate favoritele din Europa să câștige într-o etapă. Încearcă să arunci un ochi și pe celelalte partide din ofertă. O să fii surprins de câte pariuri cu șanse mult mai mari de reușită poți găsi la partide pe care în mod normal le-ai fi ignorat.

 

Pariezi pe echipa de suflet

Mulți dintre pariorii profesioniști evită să mizeze pe meciurile echipelor pe care le susțin. Cei mai mulți suporteri nu pot fi obiectivi, astfel că atunci când pariază pe echipa lor favorită au tendința să fie subiectivi și să supraevalueze șansele de reușită. Normal, pot cădea și în cealaltă extremă, dacă sunt foarte exigenți cu favoriții lor și le subestimează potențialul. Dacă știi că nu poți fi obiectiv, atunci e mai bine să sari peste meciurile echipei tale atunci când studiezi oferta caselor de pariuri.

 

Nu apelezi la cashout

Tot mai multe case de pariuri au introdus posibilitatea de a închide un pariu înainte de finalul meciului. Este o opțiune excelentă pentru pariori. Cine n-a pierdut bilete din cauza unui gol în prelungirile unui meci? De ce să aștepți cu emoții finalul partidei, când poți fi sigur de profit. Renunți la o parte din câștigul total, însă scapi de tensiune și de orice eveniment neprevăzut care ar putea duce la pierderea biletului.

 

Nu înveți din greșeli

Atunci când pierzi trebuie să înțelegi de ce nu ai succesul pe care îl au alți pariori. Analizează-ți pariul plasat după finalul fiecărui meci și încearcă să vezi unde ai greșit și ce alte tipuri de pariuri puteai juca și la care poți apela în viitor. Urmează sfaturile noastre și nu repeta la infinit greșelile pe care le-am menționat mai sus. Învață din ele și abandonează rapid obiceiurile care ți-au tocat banii.

 

0 comentarii. Scrie si tu!
CITEȘTE AICI: cele mai noi știri despre pariuri
COMPARAȚIE COTE - TOP EVENIMENTE AZI
Frankfurt - Leipzig: GG
Frankfurt - Leipzig: GG
1.72
Getafe - Celta Vigo: PSF X
Getafe - Celta Vigo: PSF X
Heerenveen - Sparta: 1 solist
Heerenveen - Sparta: 1 solist
1.49

Lasă un răspuns

Pentru a adauga un comentariu, trebuie sa fii logat!