Schimbări majore de cote? Vezi care sunt posibilele cauze!

Cotele oferite de casele de pariuri nu sunt deloc stabile. Din momentul în care sunt introduse în ofertă și până la startul partidei, acestea se schimbă constant, iar noi îți vom spune motivul.

 

Principalul motiv pentru care cotele se află într-o continuă mișcare este interesul pariorilor. Ce se întâmplă la bursă când acțiunile unei firme atrag tot mai mulți cumpărători? Prețul lor crește! Același lucru întâmplă și la pariuri. Cota va scădea în momentul în care se pariază intens. Acest lucru se întâmplă pentru a echilibra numărul de pariuri și pentru ca agenția să iasă pe plus indiferent de rezultatul partidei.

Să presupunem că la meciul dintre Juventus și Inter cotele inițiale pentru peste și sub 2,5 goluri erau egale, 1,90. După un timp, varianta ”peste 2,5 goluri” atrage 60% din suma totală mizată pe meci. Pentru a echilibra raportul, cotele sunt modificate, iar pentru ”peste 2,5 goluri” vom avea 1,70, în timp ce pentru ”sub 2,5 goluri” cota va urca la 2,05 pentru a deveni mai tentantă pentru pariori.

Cotele se mai pot modifica și ca urmare a unor evenimente care pot influența rezultatul partidei. Una dintre echipe are multe absențe, antrenorul a fost demis etc. Însă totul depinde aproape de fiecare dată de profitul pe care agenția trebuie să-l obțină la finalul meciului.

 

Și agențiile pariază

Poate o să pară surprinzător, dar și casele de pariuri sunt nevoite să parieze uneori pentru a evita pierderi majore. Să presupunem că Anglia și Franța se înfruntă în finala Campionatului European. Majoritatea pariurilor din cele două țări vor fi pe victoria favoriților. Casele de pariuri din Anglia nu își vor permite să scadă prea mult cota pentru victoria ”Albionului”. Ar pierde clienții care vor să parieze pe Anglia și nu ar atrage prea mulți dispuși să parieze pe înfrângere. Același lucru s-ar întâmplă și în Franța. Casele de pariuri din țara care va pierde finala pot da lovitura, însă pot intra și în faliment în cazul în care naționala lor pune mâna pe trofeu și sunt nevoiți să plătească sume uriașe câștigătorilor. Cum se asigură că ies pe plus indiferent de rezultat? Colaborează cu agențiile din țara rivală. Englezii vor paria pe succesul favoriților în Franța, unde cota va fi și mai mare, iar francezii vor miza pe ”cocoșul galic” la cotele mari din țara vecină. Astfel, ambele agenții vor avea de câștigat indiferent de rezultat.

 

Scădere de cotă = blat?

Se întâmplă, dar de ce le mai multe ori nu vorbim despre blaturi. Majoritatea timpului zvonurile rămân zvonuri, iar scăderea unei cote nu indică neapărat un aranjament. Casele de pariuri ochesc din timp meciurile suspecte pe care se pariază sume neașteptat de mari și, dacă nu pot echilibra numărul de pariuri, aleg să scoată meciul din ofertă. Uneori își iau măsuri de precauție încă de la publicarea cotelor inițiale. Acest lucru se întâmplă de obicei în ultimele etape, când pot apărea cote anormal de mici pentru un rezultat de egalitate, 1.50 în loc de 3.50. Sau o cotă de 1.50 pentru victoria unei echipe din zona retrogradării pe terenul campioanei. Diferențele mari față de cotele obișnuite apar ca urmare a interesului scăzut pe care unele echipe îl mai au în ultimele meciuri dacă deja și-au îndeplinit obiectivele și înfruntă cluburi care încă mai speră să obțină ceva.

0 comentarii. Scrie si tu!
CITEȘTE AICI: cele mai noi știri despre pariuri
COMPARAȚIE COTE - TOP EVENIMENTE AZI
Frankfurt - Leipzig: GG
Frankfurt - Leipzig: GG
1.72
Getafe - Celta Vigo: PSF X
Getafe - Celta Vigo: PSF X
Heerenveen - Sparta: 1 solist
Heerenveen - Sparta: 1 solist
1.49

Lasă un răspuns

Pentru a adauga un comentariu, trebuie sa fii logat!